Integritetspolicy

iRobot – Sweden

INTEGRITETSPOLICY

iRobot Corporation (”iRobot”, ”vi”, ”oss” eller ”vår”) värnar om din integritet. Denna Integritetspolicy förklarar hur information om dig eller som kan associeras med dig (”personuppgifter”) samlas in, används och lämnas ut av iRobot. Integritetspolicyn gäller för våra webbplatser och vår tjänst, inklusive www.iRobot.se (”Webbplatsen”), samt för konsumentenheter som du registrerar med vår tjänst och onlineapplikationerna (”Appar”) som ger stöd för dessa konsumentenheter (benämns gemensamt vår ”Tjänst”).

Enligt tillämplig dataskyddslagstiftning är iRobot Corporation personuppgiftsansvarig för de personuppgifter vi har om dig.

1.            Hur vi samlar in och använder information

2.            Dina valmöjligheter när det gäller din information

3.            Säkerhet och lagring av information

4.            Barns integritet

5.            Länkar till tredjepartswebbplatser

6.            Jurisdiktion och verkställighet

7.            Uppdateringar av policyn

8.            Meddelande till dig

9.            Kontakta oss

10.          Datum för senaste revidering

Datasäkerhet

Vi på iRobot tar säkerheten i våra produkter på största allvar. Om du är iRobot®-kund och använder våra anslutna produkter får du här all information du behöver känna till om produktsäkerhetsprinciperna för iRobot. Besök vår sida om datasäkerhet.

1.              HUR VI SAMLAR IN OCH ANVÄNDER INFORMATION

Allmänt.

Vi samlar in personuppgifter för att ge dig en personlig, användbar och effektiv upplevelse.

  • Information som du tillhandahåller. Vi samlar in och lagrar personuppgifter som du lämnar till oss direkt när du registrerar ett iRobot®-konto, använder iRobot®-Tjänsten, handlar på internet, anmäler ditt intresse för erbjudanden eller kommunicera med oss. Om du registrerar din enhet på webben, via post eller på annat sätt samlar vi också in information om din iRobot®-enhet, till exempel enhets-ID, serienummer eller produktkod. 
  • Information vi får från tredje part. Om du interagerar med vår Webbplats eller Appar via olika sociala medier, till exempel när du gillar eller följer oss i olika sociala nätverk, eller använder vår Tjänst via en tredje parts anslutning eller inloggning, kan vi få information från det sociala nätverket. De uppgifter vi tar emot beror på vilka sekretessinställningar du har i det sociala nätverket. Du ska alltid granska och, vid behov, anpassa dina sekretessinställningar för tredje parts webbplatser och tjänster innan du länkar eller ansluter dessa till vår Tjänst. 

I tabellen i Bilaga 1 beskriver vi vilka kategorier av personuppgifter som vi samlar in om dig och hur vi använder dessa uppgifter. I tabellen anges även vilken rättslig grund som gäller för vår behandling av personuppgifterna, kategorier av personuppgiftsmottagare och information om hur vi fastställer tillämplig bevarandetid.  

Information vi samlar in från registrerade iRobot®-enheter.

Vissa av våra iRobot®-enheter är utrustade med smart teknik som gör det möjligt för iRobot®-enheterna att överföra data trådlöst till Tjänsten. Våra iRobot®-enheter överför inte den här informationen om du inte registrerar din enhet online och ansluter den till Wi-Fi eller till någon annan enhet via Bluetooth.  Det går att använda våra iRobot®-enheter som är utrustade med smart teknik utan dataöverföring via Wi-Fi eller Bluetooth. Du kopplar då bara bort Wi-Fi eller Bluetooth från enheten eller väljer att aldrig ansluta den över huvud taget. 

I tabellen i Bilaga 2 beskriver vi vilka kategorier av personuppgifter som vi samlar in om dig och din iRobot®-enhet när du tillåter din iRobot®-enhet att överföra sådan information till oss samt hur vi använder denna information. I tabellen anges även vilken rättslig grund som gäller för vår behandling av personuppgifterna, kategorier av personuppgiftsmottagare och information om hur vi fastställer tillämplig bevarandetid.  

Användning av cookies och annan teknik för att samla in information.

Vi använder cookies och liknande teknik, till exempel pixeltaggar (även kallade webb-beacons), för att indirekt samla in information om hur du kommer åt och använder Tjänsten samt information om enheten du använder för att komma åt Tjänsten.

I tabellen i Bilaga 3 beskriver vi vilka kategorier av personuppgifter som vi samlar in om dig automatiskt och hur vi använder denna information. I tabellen anges även vilken rättslig grund som gäller för vår behandling av personuppgifterna, kategorier av personuppgiftsmottagare och information om hur vi fastställer tillämplig bevarandetid.

Cookies

Cookies är textfiler som placeras på din dator eller annan mobil enhet eller handdator (till exempel en smartphone eller surfplatta) när du besöker vissa sidor på internet. De används för att ”komma ihåg” när din dator eller enhet får åtkomst till den här webbplatsen.

Vi använder följande typer av cookies:

(i)         Strikt nödvändiga cookies. Det här är cookies som är nödvändiga för att vår Webbplats ska fungera för dig. Det kan till exempel vara cookies som gör att du kan logga in på vissa delar av vår Webbplats eller lägga varor i din kundvagn.

(ii)        Analys-/prestandacookies. Det här är cookies som gör det möjligt för oss att känna igen och räkna antalet besökare och se hur besökare förflyttar sig mellan olika sidor på vår Webbplats medan de använder den. Detta hjälper oss att förbättra sättet som vår Webbplats fungerar, till exempel genom att säkerställa att användare lätt hittar det de letar efter.

(iii)       Funktionscookies. Det här är cookies som används för att känna igen dig nästa gång du besöker vår Webbplats så att vi kan erbjuda dig en bättre shoppingupplevelse på Webbplatsen. Till exempel hjälper det oss att göra innehållet personligt anpassat för dig, hälsa dig välkommen med ditt namn och komma ihåg dina inställningar (till exempel ditt val av språk eller region).

(iv)       Målcookies. Det här är cookies som registrerar ditt besök på vår Webbplats, sidorna du besökt och de länkar du har följt. Den här informationen använder vi för att göra vår Webbplats och reklamen som visas på den samt marknadsföringsmeddelandena vi skickar till dig mer relevanta för dina intressen. Vi kan också dela den här informationen med tredje part som utför en tjänst åt oss i detta syfte.

(v)        Tredjepartscookies. Observera att annonsörer och andra tredje parter kan använda sina egna cookietaggar när du klickar på en annons eller länk på vår Webbplats. Dessa tredje parter ansvarar för att publicera egna cookie- och integritetspolicyer.

De flesta webbläsare tillåter viss kontroll över de flesta cookies genom webbläsarinställningarna. Observera att om du inte accepterar cookies är det inte säkert att du kan använda alla funktioner på vår Webbplats. För att du ska kunna använda webbutiken och de personligt anpassade funktionerna på Webbplatsen och i din dator, telefon eller surfplatta fullt ut behöver du acceptera cookies.

De här inställningarna hittar du normalt under menyn ”Alternativ” eller ”Inställningar” i webbläsaren. För att förstå de här inställningarna kan du ta hjälp av följande länkar. Du kan också använda Hjälpen i din webbläsare för att få mer information. (Öppnas i ett nytt fönster – observera att vi inte kan ansvara för innehållet på externa webbplatser.)

(i)         Cookieinställningar i Internet Explorer

(ii)        Cookieinställningar i Firefox

(iii)       Cookieinställningar i Chrome

(iv)       Cookieinställningar i Safari och iOS.

Om du vill veta mer om cookies, bland annat hur du ser vilka cookieinställningar du har och hanterar och tar bort cookies, kan du gå till www.allaboutcookies.org (öppnas i ett nytt fönster – observera att vi inte kan ansvara för innehållet på externa webbplatser).

Annan teknik

Vi kan dessutom använda pixeltaggar i HTML-baserade e-postmeddelanden till våra Kunder för att spåra vilka e-postmeddelanden som öppnas och vilka länkar som öppnas av mottagare. Informationen gör rapporteringen mer exakt och förbättrar Tjänsten.  Du kan ändra dina e-postinställningar för att stoppa automatisk nedladdning av bilder som kan innehålla denna teknik som talar om för oss om du har öppnat ett e-postmeddelande från oss och utfört vissa funktioner med det.

Om du vill veta mer om hur annan liknande teknik fungerar, till exempel pixeltaggar/webb-beacons, kan du besöka www.allaboutcookies.org eller Network Advertising Initiatives onlineresurser på www.networkadvertising.org (öppnas i ett nytt fönster – observera att vi inte kan ansvara för innehållet på externa webbplatser).

2.              DINA VALMÖJLIGHETER NÄR DET GÄLLER DIN INFORMATION

Få tillgång till, korrigera och uppdatera personuppgifter.

Du har följande rättigheter när det gäller dina personuppgifter:

(i) rätt att få information om hur dina personuppgifter används

(ii) rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har om dig och överföra alla personuppgifter som du har gett oss till annan personuppgiftsansvarig

(iii) rätt att begära att felaktiga eller ofullständiga personuppgifter vi har om dig korrigeras utan onödigt dröjsmål

(iv) rätt att under vissa omständigheter få alla dina personuppgifter raderade utan onödigt dröjsmål, till exempel när personuppgifterna inte längre behövs för att uppfylla de syften för vilka personuppgifterna samlades in eller behandlades

(v) rätt att under vissa omständigheter kräva att vår behandling av dina personuppgifter begränsas, till exempel när personuppgifternas riktighet bestrids av dig, under en period för att ge oss möjlighet att kontrollera personuppgifternas riktighet.

Vissa personuppgifter som du har lämnat till oss kan du komma åt, korrigera och uppdatera genom att klicka på ”Mitt konto” på vår Webbplats. Du kan få tillgång till, korrigera och uppdatera personuppgifter som du inte kan komma åt via ”Mitt konto” genom att skriva till oss på adressen under kontaktuppgifterna nedan. Beskriv så utförligt som möjligt vilka personuppgifter det är du söker, så hjälper vi dig gärna att hitta dem.

För att utöva dina rättigheter i övriga fall, eller om du har frågor om dina rättigheter, ber vi dig kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du under ”Kontakta oss” här nedan.

Du har också rätt att inge klagomål hos den lokala tillsynsmyndigheten (Datainspektionen). Mer information om hur du kontaktar din lokala tillsynsmyndighet finns på http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Marknadsföringskommunikation.  Då och då kan vi kontakta dig med information om våra produkter och tjänster. De flesta marknadsföringsmeddelanden skickar vi per e-post eller via våra Appar. Om du inte vill ha marknadsföringsmeddelanden från oss talar du normalt om det genom att markera särskilda rutor i formulären vi använder när vi samlar in dina kontaktuppgifter första gången.

Du kan styra dina kommunikationsinställningar via ”Mitt konto” på vår Webbplats eller i Appen. Du kan även välja att avbryta prenumerationen direkt i de e-postutskick du får från oss i marknadsföringssyfte. Observera att du inte kan välja bort meddelanden som inte skickas i marknadsföringssyfte som rör ditt konto, som till exempel kontoverifiering, orderbekräftelser, ändringar eller uppdateringar av Tjänstens funktioner eller meddelanden med teknisk och säkerhetsrelaterad information. 

Om du har gett oss tillstånd till det kan vi dela dina kontaktuppgifter med utvalda tredje parter så att de kan erbjuda dig information om produkter och tjänster som de tror att du kan vara intresserad av. Om du inte längre vill att vi ska dela dina kontaktuppgifter med utvalda tredje parter i marknadsföringssyfte kan du meddela oss det. Våra kontaktuppgifter hittar du i slutet av Integritetspolicyn.

Insamling från enheter. Du kan styra eller stoppa insamlingen av användningsdata från din registrerade iRobot®-enhet genom att koppla från Wi-Fi eller Bluetooth från appen, till exempel genom att ändra ditt Wi-Fi-lösenord.  Kontakta oss på global.irobot.com om du har frågor om hur du kopplar från din iRobot®-enhet.

Internetreklam. Vi, eller våra externa annonseringspartner, kan visa annonser för dig på vår Webbplats eller i våra Appar. För att göra det kan vi, eller våra annonseringspartner, samla in information om hur du använder eller ansluter till vår Webbplats och våra Appar eller om vilka typer av andra webbsidor, sociala medier, innehåll och annonser som du, eller andra som använder enheten med vilken du ansluter till vår Webbplats eller våra Appar, interagerar med, besöker eller visar. Informationen som samlas in kan även innehålla IP-adressen för den enhet du använder för att ansluta till vår Webbplats eller våra Appar.

Vi, eller våra annonseringspartner, använder den insamlade informationen för att säkerställa att de annonser du ser, antingen på vår Webbplats och våra Appar eller på andra parters webbplatser och appar (där våra partner har reklamutrymme), är mer relevanta för dig.

Cookies och liknande teknik brukar användas för att tillhandahålla just den här typen av reklam. Se ovan för mer information om hur du hanterar cookies.

Du kan avaktivera insamlingen av information via vissa cookies och liknande teknik genom att aktivt ändra inställningarna i din webbläsare eller mobilenhet. 

Du kan blockera många annonseringsnätverksprogram som spårar dina aktiviteter på flera webbplatser så att de inte levererar intressebaserad annonsering till dig genom att besöka:

(i)         Your Online Choices (http://www.youronlinechoices.com/ )

(ii)        Network Advertising Initiative (http://www.networkadvertising.org/)

(iii)       Digital Advertising Alliance (http://www.aboutads.info/consumers)

Om du raderar webbläsarens cookies kanske din avaktivering tas bort. Använd därför verktygen regelbundet för att se till att dina inställningar är aktuella.   

3.              SÄKERHET OCH LAGRING AV INFORMATION

Säkerhet. iRobot värnar om dina personuppgifters säkerhet och använder fysiska, administrativa och tekniska skydd för att bevara integriteten och säkerheten för alla personuppgifter vi samlar in och som vi delar med våra tjänstleverantörer. Se vår Säkerhetspolicy för mer information om hur dina data är säkrade.

Inga säkerhetssystem är dock helt ogenomträngliga. Vi kan därför inte garantera säkerheten för våra system till 100 %. Om personuppgifter som vi är personuppgiftsansvariga för riskerar att röjas till följd av ett säkerhetsbrott kommer vi att vidta rimliga åtgärder för att utreda situationen och, i tillämpliga fall, underrätta de personer vars personuppgifter kan ha röjts och vidta andra nödvändiga åtgärder enligt tillämpliga lagar och förordningar. Om du vill ändra ditt lösenord, eller du får kännedom om förlust, stöld eller obehörig användning av ditt lösenord, kontaktar du oss på global.irobot.com eller på telefonnummer +1-800-727-9077. 

Internationella överföringar. iRobot kan behandla dina personuppgifter på servrar utanför ditt hemland. Om du bereder dig åtkomst till Webbplatsen eller Tjänsten utanför USA bör du vara medveten om att det inte är säkert att USA:s lagstiftning eller lagstiftningen i någon annan jurisdiktion där vi eller våra tjänstleverantörer behandlar dina personuppgifter kan erbjuda samma integritetsskydd som lagstiftningen i din jurisdiktion.

Privacy Shield. Vi skyddar dina personuppgifter enligt den så kallade skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA, som är ett ramverk utfärdat av amerikanska handelsdepartementet för insamling, användning, överföring och bevarande av personuppgifter från EU-länder och Schweiz (”Privacy Shield”). Vi har försäkrat att vi följer principerna om integritetsskydd beträffande meddelande, val, ansvar för vidareöverföring, säkerhet, dataintegritet, begränsning av syfte, tillgång och användning, verkställighet och ansvar (”Principerna”). Vid eventuell konflikt mellan denna Policy och Privacy Shield-principerna ska Principerna gälla. Om du vill veta mer om Privacy Shield kan du besöka amerikanska handelsdepartementets webbplats Commerce Privacy Shield: https://www.privacyshield.gov/. Mer information om Privacy Shield-certifiering finns på: https://www.privacyshield.gov/list.

Om du har fler frågor om de skydd vi använder kan du kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du i slutet av Integritetspolicyn.

4.               BARNS INTEGRITET

Vår Tjänst vänder sig inte till personer under 13 år och vi samlar inte medvetet in eller bevarar information om personer under 13 år. Om du får kännedom om att vi har fått personuppgifter från någon under 13 år ber vi dig omedelbart kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du här nedan.

5.               LÄNKAR TILL TREDJEPARTSWEBBPLATSER

Tjänsterna kan ibland innehålla länkar till och från externa webbplatser som tillhör våra partnernätverk, annonsörer, säljföretag, återförsäljare eller närstående bolag. Om du följer en länk till någon av dessa webbplatser är det viktigt att komma ihåg att de har egna integritetspolicyer och att vi inte kan ta något ansvar för deras policyer. Läs alltid igenom varje enskild policy innan du skicka någon information till dessa webbplatser. 

Dessutom kan vår Webbplats innehålla sociala mediefunktioner som Facebook-, Twitter- och Pinterest-knappar (som ”Like”, ”Tweet” eller ”Pin”). Dessa sociala medier kan registrera information om ditt surfbeteende automatiskt varje gång du besöker en webbplats som har en knapp för sociala medier, oavsett om du klickar på knappen eller inte. Dina interaktioner med dessa funktioner regleras i företagets integritetspolicy som tillhandahåller funktionen, inte av vår Integritetspolicy. Granska dina sekretessinställningar på sociala medier.

6.               JURISDIKTION OCH VERKSTÄLLIGHET

Som en del av vår medverkan omfattas vi av amerikanska federala handelskommissionens (FTC) utrednings- och verkställighetsbefogenheter. Du har också rätt att inge klagomål hos den lokala tillsynsmyndigheten (Datainspektionen).

Enligt Principerna åtar vi oss att lösa klagomål som rör din integritet och vår insamling eller användning av dina personuppgifter. Enskilda individer i Europeiska unionen och Schweiz med förfrågningar eller klagomål beträffande Integritetspolicyn ska först kontakta oss via de kontaktuppgifter som anges nedan.

Vi har vidare åtagit oss att hänskjuta olösta klagomål som rör integritet enligt Principerna till en oberoende tvistlösningsmekanism, JAMS EU–USA. Privacy Shield-programmet. Under vissa omständigheter, som anges i Principerna, har du även möjlighet att åberopa bindande skiljeförfarande för att lösa ditt klagomål. Om du inte får svar på ditt klagomål i tid eller om du av annan anledning inte är nöjd med hur ditt klagomål har hanterats finns det mer information på https://www.jamsadr.com/eu-us-privacy-shield om hur du inger en klagan.           

7.               UPPDATERINGAR AV POLICYN

Vi förbehåller oss rätten att då och då ändra Integritetspolicyn. Om vi ändrar Integritetspolicyn uppdaterar vi datumet för senaste revidering här nedan och publicerar den uppdaterade Integritetspolicyn på den här sidan.

8.              MEDDELANDE TILL DIG

Om vi behöver informera dig om något, oavsett om det är i rättsligt syfte, marknadsföringssyfte eller andra affärsrelaterade syften, kommer vi att välja det som vi tror är bästa sättet att kontakta du. Vanligtvis gör vi det via e-post eller genom ett meddelande på vår Tjänst. Men att vi kan skicka meddelanden till dig hindrar dig inte från att välja bort vissa typer av kontakter enligt beskrivningen i Integritetspolicyn.

9.              KONTAKTA OSS

Om du är hemmahörande i Europeiska unionen är vår representant iRobot UK Ltd. Om du har frågor om eller synpunkter på Integritetspolicyn eller vår integritetspraxis ber vi dig, oavsett var du befinner dig, att kontakta oss på global.irobot.com eller skriva till oss på adressen:

I USA:

8 Crosby Drive

Bedford, MA 01730

I Europeiska unionen:

111 Buckingham Palace Road

London, England SW1W 0SR

Storbritannien

10.          DATUM FÖR SENASTE REVIDERING

Denna Policy reviderades senast och gäller från och med 25 maj 2018.

 

BILAGA 1 – PERSONUPPGIFTER SOM VI SAMLAR IN

Kategori av personuppgifter

Hur vi använder dem

Rättslig grund för behandlingen

Kategorier av mottagare

Internationell överföring

Bevarandetid

Kontakt- och kontouppgifter, till exempel ditt namn, din titel, ditt yrke, din hemadress, ditt hemvistland, din nationalitet, ditt hemtelefonnummer, ditt mobiltelefonnummer, din e-postadress, ditt unika kundnummer och ditt användarnamn och lösenord till ditt konto.

De här uppgifterna använder vi för att

  • behandla och skicka order
  • sköta, underhålla och tillhandahålla Tjänstens olika funktioner
  • utföra kundservice, bland annat handlägga förfrågningar och klagomål och behandla returer och reparationer
  • kommunicera direkt med dig, till exempel för att skicka information om din order, produktförsäljning, specialerbjudanden och nya webbplatsfunktioner, alltid enligt dina inställningar.

Behandlingen är nödvändig för

  • fullgörandet av ett avtal och vidtagande av åtgärder innan något avtal upprättas
  • våra legitima intressen, det vill säga att administrera Tjänsten och kommunicera med användare samt i marknadsföringssyfte.

Beroende på hur vi använder dina personuppgifter kan vi vid behov komma att dela dem med följande:

Koncernbolag. Andra bolag som ägs av eller har delat ägarskap med iRobot, till exempel våra dotterbolag (det vill säga en organisation vi äger eller styr) och vårt yttersta moderbolag (det vill säga en organisation som äger eller styr oss) samt dess dotterbolag. Dessa bolag kommer att använda dina personuppgifter på samma sätt som vi får använda dem enligt Integritetspolicyn.

Tjänstleverantörer. Tredjepartsleverantörer och andra tjänstleverantörer som utför tjänster åt oss eller för vår räkning och endast för att utföra sitt arbete för oss, vilket kan innefatta identifiering och hantering av riktade annonser, tillhandahållande av e-handelstjänster, framtagning av innehåll eller tjänster, fakturering, webbplatsdrift, posttjänster, e-post- eller chattjänster, behandling och godkännande av betalningar, kundservice, förebyggande av bedrägerier, webbhotell eller dataanalystjänster. Om du vill ha information om hur dessa organisationer behandlar dina personuppgifter kan du kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du här ovan.

Professionella rådgivare. Tredjepartsleverantörer som tillhandahåller tjänster avseende skatt, bokföring och juridisk rådgivning.

Utvalda tredje parter. Med ditt samtycke delar vi dina personuppgifter med utvalda tredje parter som vi tror kan erbjuda dig produkter eller tjänster du skulle ha glädje av.

Tredje parter på din begäran. Du har till exempel möjlighet att gilla eller följa oss i sociala medier. Detta kan då visas i din tidslinje så att dina vänner eller följare kan se det eller delas offentligt på annat sätt.

Köpare och tredje parter i samband med en affärstransaktion, till exempel sammanslagning, försäljning av hela eller en del av bolagets tillgångar eller aktier, omorganisation, finansiering, förändring av styrningen eller ett annat bolags eller tredje parts förvärv av hela eller en del av vår verksamhet eller i händelse av konkurs eller relaterade eller liknande förfaranden.

Polis, rättsväsen, tillsynsmyndighet och andra parter av rättsliga skäl. Tredje parter när det är nödvändigt för att (i) uppfylla tillämpliga lagar, förordningar, editionsförelägganden/domstolsbeslut, rättsprocesser eller andra begäranden från myndigheter, (ii) se till att villkoren i vårt avtal med dig (inklusive våra Villkor för Tjänst) efterlevs eller utreda brott mot dessa villkor, (iii) utreda och försvara oss mot krav eller påståenden från tredje part, (iv) skydda rättigheter, egendom eller säkerhet för iRobot, dess kunder eller allmänheten när det är nödvändigt eller tillåtet enligt lag och (v) upptäcka, förhindra eller på annat sätt hantera problem med kriminell aktivitet (till exempel bedrägeri eller stalkning), säkerhet eller teknik.

Dessa personuppgifter överförs till USA

  • i den utsträckning det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal mellan dig och iRobot eller vidta åtgärder på din begäran innan avtalet upprättas eller
  • enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

 

Vi bevarar personuppgifterna så länge det är nödvändigt eller tillåtet för att uppfylla de syften för vilka de samlades in. Följande kriterier används för att fastställa vår bevarandetid: (i) den tid som vi har en pågående relation till våra användare och tillhandahåller Tjänsterna, (ii) om det finns en rättslig förpliktelse som vi omfattas av eller (iii) om bevarande är tillrådligt med anledning av vår rättsliga situation (till exempel med avseende på tillämpliga preskriptionstider, rättstvist eller utredningar av tillsynsmyndighet)

 

Köp- och transaktionsuppgifter, till exempel information om de produkter du har köpt. Om du registrerar din enhet hos oss kommer vi också att samla in information om din iRobot®-enhet, till exempel enhets-ID, serienummer eller produktkod.

De här uppgifterna använder vi för att

  • behandla och skicka order
  • utföra kundservice, bland annat handlägga förfrågningar och klagomål och behandla returer och reparationer
  • avgöra vilka produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig.

Behandlingen är nödvändig för

  • fullgörandet av ett avtal
  • våra legitima intressen, det vill säga att utveckla och förbättra vår Tjänst och utveckla nya produkter samt i marknadsföringssyfte.

Dessa personuppgifter överförs till USA

  • i den utsträckning det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal mellan dig och iRobot eller vidta åtgärder på din begäran innan avtalet upprättas eller
  • enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

Betalnings- och faktureringsuppgifter, till exempel information om din kredit- eller bankkort, din faktureringsadress och din köphistorik.

De här uppgifterna använder vi för att behandla och skicka order och för att upptäcka och förhindra bedrägeri.

Behandlingen är nödvändig för

  • fullgörandet av ett avtal
  • våra legitima intressen, det vill säga att upptäcka bedrägeri.

Dessa personuppgifter överförs till USA

  • i den utsträckning det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal mellan dig och iRobot eller vidta åtgärder på din begäran innan avtalet upprättas eller
  • enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

Konsumentbeteenden, till exempel produkter som köpts, motivet till köpet och andra köpbeteenden och preferenser.

De här uppgifterna använder vi för att

  • utveckla nya produkter och funktioner som erbjuds via vår Tjänst eller på annat sätt förbättrar vår Tjänst
  • avgöra vilka produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig
  • skicka marknadsföringskommunikation till dig enligt dina inställningar.

Behandlingen är nödvändig för våra legitima intressen, det vill säga att utveckla och förbättra vår Tjänst och utveckla nya produkter samt i marknadsföringssyfte.

Dessa personuppgifter överförs till USA enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

 

Kommentarer, chattar och synpunkter som du tillhandahålla oss när du kontaktar oss direkt, till exempel innehållet i textmeddelanden eller e-postmeddelanden som du skickar till oss.

De här uppgifterna använder vi för att

  • utföra kundservice, bland annat handlägga förfrågningar och klagomål och behandla returer och reparationer
  • utveckla nya produkter och funktioner som erbjuds via vår Tjänst eller på annat sätt förbättrar vår Tjänst
  • avgöra vilka produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig
  • skicka marknadsföringskommunikation till dig enligt dina inställningar.

Behandlingen är nödvändig för våra legitima intressen, det vill säga att kommunicera med användare, utveckla och förbättra vår Tjänst och utveckla nya produkter samt i marknadsföringssyfte.

Dessa personuppgifter överförs till USA enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

 

Identifieringsuppgifter, som din nationella legitimation eller annat dokument som intygar din identitet.

De här uppgifterna använder vi för att

  • upptäcka och förhindra bedrägeri
  • utfärda fakturor och andra dokument som krävs enligt lag.

Behandlingen är nödvändig för

  • våra legitima intressen, det vill säga att förhindra och upptäcka bedrägeri och säkerställa att våra villkor efterlevs
  • uppfyllelse av en rättslig förpliktelse.

Dessa personuppgifter överförs till USA enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

 

Information om demografiska förhållanden och livsstil, till exempel ålder, födelsedatum, kön, lön eller annan inkomst, fritidsintressen och andra intressen, antal barn och antal husdjur samt information om din hemmiljö.

De här uppgifterna använder vi för att

  • utveckla nya produkter och funktioner som erbjuds via vår Tjänst eller på annat sätt förbättrar vår Tjänst
  • avgöra vilka produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig
  • skicka marknadsföringskommunikation till dig enligt dina inställningar.

Behandlingen är nödvändig för våra legitima intressen, det vill säga att utveckla och förbättra vår Tjänst och utveckla nya produkter samt i marknadsföringssyfte.

Dessa personuppgifter överförs till USA enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

 

Information vi fått från tredje part, till exempel sociala nätverk. Om du kopplar ett socialt nätverk till vår Tjänst eller interagerar med vår Tjänst via ett socialt nätverk kan vi få information från det sociala nätverket, till exempel ditt namn, information om din profil och annan typ av information som du tillåter att det sociala nätverket delar med tredje part. De uppgifter vi tar emot beror på vilka sekretessinställningar du har i det sociala nätverket.

De här uppgifterna använder vi för att

  • göra det möjligt för dig att logga in på Tjänsten
  • kommunicera med dig och svara på dina frågor.

 

Behandlingen är nödvändig för vårt legitima intresse, det vill säga att skräddarsy vår Tjänst för användaren och kommunicera med användare.

Dessa personuppgifter överförs till USA enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

 

Inställningar för meddelanden, marknadsföringskommunikation, hur vår Webbplats eller våra Appar ska visas och hur du använder Tjänsten.

De här uppgifterna använder vi för att tillhandahålla meddelanden, skicka marknadsföringskommunikation och visa vår Tjänst enligt dina val.

Behandlingen är nödvändig för

  • våra legitima intressen, det vill säga att säkerställa att användaren får rätt marknadsföringskommunikation och rätt övrig kommunikation
  • uppfyllelse av en rättslig förpliktelse
  • fullgörandet av ett avtal.

Dessa personuppgifter överförs till USA enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

 

Plats. Vi kommer inte att samla in eller spåra din exakta plats utan ditt samtycke. Vid behov kommer vi att be om ditt samtycke innan vi använder information om din exakta plats, inklusive GPS-koordinater.

Vi kan använda en ungefärlig plats (som tidszonen som din iRobot®-enhet befinner sig i) för att säkerställa att innehållet på vår Tjänst är relevant för dig och för att underlätta för oss att erbjuda kundservice, bland annat behandla returer eller reparationer.

Behandlingen är nödvändig för vårt legitima intresse, det vill säga att skräddarsy vår Tjänst för användaren och förbättra vår Tjänst generellt.

Dessa personuppgifter överförs till USA enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

 

Alla personuppgifter som anges ovan.

Vi kommer att använda alla personuppgifter som vi samlar in för att sköta, underhålla och tillhandahålla Tjänstens olika funktioner, för att kommunicera med dig, för att övervaka och förbättra vår Tjänst och verksamhet och för att kunna utveckla nya produkter och tjänster.

Behandlingen är nödvändig för våra legitima intressen, det vill säga att administrera och förbättra Tjänsten.

Dessa personuppgifter överförs till USA enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

 

 

 

 

 

 

BILAGA 2 – INFORMATION SOM ÖVERFÖRS AV DIN IROBOT®-ENHET

 

Kategori av personuppgifter

Hur vi använder dem

Rättslig grund för behandlingen

Kategorier av mottagare

Internationell överföring

Bevarandetid

Inställningar och val för att anpassa roboten, till exempel robotens namn, rummens namn och schemalagda start- och stopptider.

 

De här uppgifterna använder vi för att

  • sköta, underhålla och tillhandahålla Tjänstens olika funktioner
  • felsöka och avhjälpa tekniska problem
  • utveckla nya produkter och funktioner som erbjuds via vår Tjänst
  • höja enhetens prestanda och förbättra användarupplevelsen
  • avgöra vilka produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig
  • skicka marknadsföringskommunikation till dig enligt dina inställningar.

Behandlingen är nödvändig för

  • fullgörandet av ett avtal och vidtagande av åtgärder innan något avtal upprättas
  • våra legitima intressen, det vill säga att administrera Tjänsten, skräddarsy Tjänsten för användare och utveckla nya produkter samt i marknadsföringssyfte.

Beroende på hur vi använder dina personuppgifter kan vi vid behov komma att dela dem med följande:

Koncernbolag. Andra bolag som ägs av eller har delat ägarskap med iRobot, till exempel våra dotterbolag (det vill säga en organisation vi äger eller styr) och vårt yttersta moderbolag (det vill säga en organisation som äger eller styr oss) samt dess dotterbolag. Dessa bolag kommer att använda dina personuppgifter på samma sätt som vi får använda dem enligt Integritetspolicyn.

Tjänstleverantörer. Tredjepartsleverantörer och andra tjänstleverantörer som utför tjänster åt oss eller för vår räkning och endast för att utföra sitt arbete för oss, vilket kan innefatta identifiering och hantering av riktade annonser, tillhandahållande av e-handelstjänster, framtagning av innehåll eller tjänster, fakturering, webbplatsdrift, posttjänster, e-post- eller chattjänster, behandling och godkännande av betalningar, kundservice, förebyggande av bedrägerier, webbhotell eller dataanalystjänster. Om du vill ha information om hur dessa organisationer behandlar dina personuppgifter kan du kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du här ovan.

Professionella rådgivare. Tredjepartsleverantörer som tillhandahåller tjänster avseende skatt, bokföring och juridisk rådgivning.

Utvalda tredje parter. Med ditt samtycke delar vi dina personuppgifter med utvalda tredje parter som vi tror kan erbjuda dig produkter eller tjänster du skulle ha glädje av.

Tredje parter på din begäran. Du har till exempel möjlighet att gilla eller följa oss i sociala medier. Detta kan då visas i din tidslinje så att dina vänner eller följare kan se det eller delas offentligt på annat sätt.

Köpare och tredje parter i samband med en affärstransaktion, till exempel sammanslagning, försäljning av hela eller en del av bolagets tillgångar eller aktier, omorganisation, finansiering, förändring av styrningen eller ett annat bolags eller tredje parts förvärv av hela eller en del av vår verksamhet eller i händelse av konkurs eller relaterade eller liknande förfaranden.

Polis, rättsväsen, tillsynsmyndighet och andra parter av rättsliga skäl. Tredje parter när det är nödvändigt för att (i) uppfylla tillämpliga lagar, förordningar, editionsförelägganden/domstolsbeslut, rättsprocesser eller andra begäranden från myndigheter, (ii) se till att villkoren i vårt avtal med dig (inklusive våra Villkor för Tjänst) efterlevs eller utreda brott mot dessa villkor, (iii) utreda och försvara oss mot krav eller påståenden från tredje part, (iv) skydda rättigheter, egendom eller säkerhet för iRobot, dess kunder eller allmänheten när det är nödvändigt eller tillåtet enligt lag och (v) upptäcka, förhindra eller på annat sätt hantera problem med kriminell aktivitet (till exempel bedrägeri eller stalkning), säkerhet eller teknik.

Dessa personuppgifter överförs till USA

  • i den utsträckning det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal mellan dig och iRobot eller vidta åtgärder på din begäran innan avtalet upprättas eller
  • enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

Vi bevarar personuppgifterna så länge det är nödvändigt eller tillåtet för att uppfylla de syften för vilka de samlades in. Följande kriterier används för att fastställa vår bevarandetid: (i) den tid som vi har en pågående relation till våra användare och tillhandahåller Tjänsterna, (ii) om det finns en rättslig förpliktelse som vi omfattas av eller (iii) om bevarande är tillrådligt med anledning av vår rättsliga situation (till exempel med avseende på tillämpliga preskriptionstider, rättstvist eller utredningar av tillsynsmyndighet)

 

Användningsdata för robot och Appar. Information om hur du använder din iRobot®-enhet och Appar som hör till produkten, till exempel batteriets livslängd och status, antalet uppdrag, kartläggning av enhetens ID och plats, App-användning, funktionsanvändning, i-App-transaktioner.

De här uppgifterna använder vi för att

  • felsöka och avhjälpa tekniska problem
  • utveckla nya produkter och funktioner som erbjuds via vår Tjänst
  • höja enhetens prestanda och förbättra användarupplevelsen.

Behandlingen är nödvändig för

  • fullgörandet av ett avtal och vidtagande av åtgärder innan något avtal upprättas
  • våra legitima intressen, det vill säga att administrera Tjänsten, skräddarsy Tjänsten för användare och utveckla nya produkter samt i marknadsföringssyfte.

Information om robotmiljön. Information om de utrymmen där du använder din iRobot®-enhet, till exempel planlösningar, föremålsdetektering, Wi-Fi-färgdiagram och bilder.

De här uppgifterna använder vi för att

  • felsöka och avhjälpa tekniska problem
  • utveckla nya produkter och funktioner som erbjuds via vår Tjänst
  • höja enhetens prestanda och förbättra användarupplevelsen.

Behandlingen är nödvändig för

  • fullgörandet av ett avtal och vidtagande av åtgärder innan något avtal upprättas
  • våra legitima intressen, det vill säga att administrera Tjänsten, skräddarsy Tjänsten för användare och utveckla nya produkter samt i marknadsföringssyfte.

Beroende på hur vi använder dina personuppgifter kan vi vid behov komma att dela dem med följande:

Koncernbolag. Andra bolag som ägs av eller har delat ägarskap med iRobot, till exempel våra dotterbolag (det vill säga en organisation vi äger eller styr) och vårt yttersta moderbolag (det vill säga en organisation som äger eller styr oss) samt dess dotterbolag. Dessa bolag kommer att använda dina personuppgifter på samma sätt som vi får använda dem enligt Integritetspolicyn.

Tjänstleverantörer. Tredjepartsleverantörer och andra tjänstleverantörer som utför tjänster åt oss eller för vår räkning och endast för att utföra sitt arbete för oss, vilket kan innefatta identifiering och hantering av riktade annonser, tillhandahållande av e-handelstjänster, framtagning av innehåll eller tjänster, fakturering, webbplatsdrift, posttjänster, e-post- eller chattjänster, behandling och godkännande av betalningar, kundservice, förebyggande av bedrägerier, webbhotell eller dataanalystjänster. Om du vill ha information om hur dessa organisationer behandlar dina personuppgifter kan du kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du här ovan.

Köpare och tredje parter i samband med en affärstransaktion, till exempel sammanslagning, försäljning av hela eller en del av bolagets tillgångar eller aktier, omorganisation, finansiering, förändring av styrningen eller ett annat bolags eller tredje parts förvärv av hela eller en del av vår verksamhet eller i händelse av konkurs eller relaterade eller liknande förfaranden.

Polis, rättsväsen, tillsynsmyndighet och andra parter av rättsliga skäl. Tredje parter när det är nödvändigt för att (i) uppfylla tillämpliga lagar, förordningar, editionsförelägganden/domstolsbeslut, rättsprocesser eller andra begäranden från myndigheter, (ii) se till att villkoren i vårt avtal med dig (inklusive våra Villkor för Tjänst) efterlevs eller utreda brott mot dessa villkor, (iii) utreda och försvara oss mot krav eller påståenden från tredje part, (iv) skydda rättigheter, egendom eller säkerhet för iRobot, dess kunder eller allmänheten när det är nödvändigt eller tillåtet enligt lag och (v) upptäcka, förhindra eller på annat sätt hantera problem med kriminell aktivitet (till exempel bedrägeri eller stalkning), säkerhet eller teknik.

 

 

 

 

BILAGA 3 – PERSONUPPGIFTER SOM SAMLAS IN AUTOMATISKT

Kategori av personuppgifter

Hur vi använder dem

Rättslig grund för behandlingen

Kategorier av mottagare

Internationell överföring

Bevarandetid

Information om hur du kommer åt och använder tjänsten. Till exempel webbplatsen som du kom ifrån och webbplatsen som du går till när du lämnar vår webbplats, hur ofta du använder Tjänsten, tidpunkten du använder vår Tjänst och hur länge du använder den, den ungefärliga platsen som du använder Tjänsten från, om du använder Tjänsten från flera enheter, länkarna du klickar på när du bläddrar igenom vår Tjänst eller när du får kommunikation från oss och andra åtgärder du vidtar på Tjänsten.

De här uppgifterna använder vi för att

  • presentera vår Tjänst för dig på din enhet
  • avgöra vilka produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig i marknadsföringssyfte
  • övervaka och förbättra vår Tjänst och verksamhet, bland annat felsöka och avhjälpa tekniska problem och utveckla nya produkter och tjänster.

 

Behandlingen är nödvändig för våra legitima intressen, det vill säga att skräddarsy vår Tjänst för användaren och att förbättra vår Tjänst generellt, att övervaka och lösa problem, i marknadsföringssyfte, att kommunicera med användare, att kontakta användare och att upptäcka och förhindra bedrägeri.

Beroende på hur vi använder dina personuppgifter kan vi vid behov komma att dela dem med följande:

Koncernbolag. Andra bolag som ägs av eller har delat ägarskap med iRobot, till exempel våra dotterbolag (det vill säga en organisation vi äger eller styr) och vårt yttersta moderbolag (det vill säga en organisation som äger eller styr oss) samt dess dotterbolag. Dessa bolag kommer att använda dina personuppgifter på samma sätt som vi får använda dem enligt Integritetspolicyn.

Tjänstleverantörer. Tredjepartsleverantörer och andra tjänstleverantörer som utför tjänster åt oss eller för vår räkning och endast för att utföra sitt arbete för oss, vilket kan innefatta identifiering och hantering av riktade annonser, tillhandahållande av e-handelstjänster, framtagning av innehåll eller tjänster, fakturering, webbplatsdrift, posttjänster, e-post- eller chattjänster, behandling och godkännande av betalningar, kundservice, förebyggande av bedrägerier, webbhotell eller dataanalystjänster. Om du vill ha information om hur dessa organisationer behandlar dina personuppgifter kan du kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du här ovan.

Professionella rådgivare. Tredjepartsleverantörer som tillhandahåller tjänster avseende skatt, bokföring och juridisk rådgivning.

Utvalda tredje parter. Med ditt samtycke delar vi dina personuppgifter med utvalda tredje parter som vi tror kan erbjuda dig produkter eller tjänster du skulle ha glädje av.

Tredje parter på din begäran. Du har till exempel möjlighet att gilla eller följa oss i sociala medier. Detta kan då visas i din tidslinje så att dina vänner eller följare kan se det eller delas offentligt på annat sätt.

Köpare och tredje parter i samband med en affärstransaktion, till exempel sammanslagning, försäljning av hela eller en del av bolagets tillgångar eller aktier, omorganisation, finansiering, förändring av styrningen eller ett annat bolags eller tredje parts förvärv av hela eller en del av vår verksamhet eller i händelse av konkurs eller relaterade eller liknande förfaranden.

Polis, rättsväsen, tillsynsmyndighet och andra parter av rättsliga skäl. Tredje parter när det är nödvändigt för att (i) uppfylla tillämpliga lagar, förordningar, editionsförelägganden/domstolsbeslut, rättsprocesser eller andra begäranden från myndigheter, (ii) se till att villkoren i vårt avtal med dig (inklusive våra Villkor för Tjänst) efterlevs eller utreda brott mot dessa villkor, (iii) utreda och försvara oss mot krav eller påståenden från tredje part, (iv) skydda rättigheter, egendom eller säkerhet för iRobot, dess kunder eller allmänheten när det är nödvändigt eller tillåtet enligt lag och (v) upptäcka, förhindra eller på annat sätt hantera problem med kriminell aktivitet (till exempel bedrägeri eller stalkning), säkerhet eller teknik.

Dessa personuppgifter överförs till USA

  • i den utsträckning det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal mellan dig och iRobot eller vidta åtgärder på din begäran innan avtalet upprättas eller
  • enligt skölden för skydd av privatlivet i EU/Schweiz och USA (”Privacy Shield”).

Vi bevarar personuppgifterna så länge det är nödvändigt eller tillåtet för att uppfylla de syften för vilka de samlades in. Följande kriterier används för att fastställa vår bevarandetid: (i) den tid som vi har en pågående relation till våra användare och tillhandahåller Tjänsterna, (ii) om det finns en rättslig förpliktelse som vi omfattas av eller (iii) om bevarande är tillrådligt med anledning av vår rättsliga situation (till exempel med avseende på tillämpliga preskriptionstider, rättstvist eller utredningar av tillsynsmyndighet)

Information om din enhet.

Vi samlar också in information om den dator, surfplatta, smartphone eller annan elektronisk enhet som du använder för att ansluta till vår Tjänst. Denna information kan innehålla uppgifter om typ av enhet, modell och tillverkare, unika enhetsidentifieringsnummer (till exempel ett UDID, Unique ID for Advertisers (”IDFA”), Google Ad ID eller Windows Advertising ID), mobiloperatör, mobilenhetens operativsystem, varumärke och modell samt telefonnummer, webbläsare och appar som är anslutna till vår Tjänst via enheten, din internetleverantör, din IP-adress och din enhets telefonnummer (om den har ett).