Pravilnik O Zasebnosti

iRobot – Slovenija

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Podjetje iRobot Corporation (»iRobot«, »mi«, »nas« ali »naš«) je zavezano k varovanju vaše zasebnosti. V tem pravilniku o zasebnosti pojasnjujemo, kako iRobot zbira, uporablja in razkriva podatke o vas ali povezane z vami (»osebni podatki«). Ta pravilnik o zasebnosti velja za naša spletna mesta in storitev, vključno z mestom www.iRobot.com (»spletno mesto«), ter potrošniške naprave, ki jih registrirate v naši storitvi, in spletne aplikacije (»aplikacije«), ki zagotavljajo podporo za te potrošniške naprave (skupaj imenovano naša »storitev«). Ta pravilnik o zasebnosti ne velja za naprave iRobot, ki se uporabljajo za obrambo in varnost ter izobraževanje ali za komercialne namene.

Za namene zakonodaje o varstvu podatkov je iRobot Corporation upravljavec podatkov za osebne podatke, ki jih imamo o vas.

1.            Kako zbiramo in uporabljamo podatke

2.            Razkrivanje osebnih podatkov tretjim osebam

3.            Vaše izbire glede podatkov

4.            Varnost in shranjevanje podatkov

5.            Zasebnost otrok

6.            Povezave do spletnih mest tretjih oseb

7.            Posodobitve tega pravilnika

8.            Obvestila vam

9.            Stik z nami

10.          Datum zadnje spremembe

1.              KAKO ZBIRAMO IN UPORABLJAMO PODATKE

Splošno

Osebne podatke zbiramo, da bi vam zagotovili izkušnjo, ki je uporabna in učinkovita ter prilagojena vam. Kategorije podatkov, ki jih lahko zbiramo, vključujejo naslednje:

  • Podatke, ki jih navedete – osebne podatke, vključno z vašim e-poštnim naslovom, uporabniškim imenom in geslom, naslovom za pošiljanje, podatki za izstavitev računov in telefonsko številko zbiramo in shranjujemo, ko se registrirate za račun iRobot, uporabljate storitev iRobot, nakupujete v spletu, se prijavite za ponudbe ali komunicirate z nami. Če napravo registrirate po spletu, po pošti ali z drugim načinom registracije, zberemo tudi podatke o vaši napravi iRobot, kot so ID naprave, serijska številka ali koda izdelka.
  • Podatke, ki jih prejmemo od tretjih oseb – če imate interakcijo z našim spletnim mestom ali aplikacijami prek različnih družbenih omrežij, na primer ko nas všečkate ali nam sledite v različnih družbenih omrežjih ali do naših storitev dostopate prek povezave ali prijave s tretjo osebo, lahko iz družbenega omrežja prejmemo podatke, kot so podatki iz vašega profila, slika v profilu, spol, uporabniško ime, uporabniški ID, povezan z računom v družbenem omrežju, starostni razpon, jezik, država, seznam prijateljev in morebitni drugi podatki, za katere družbenemu omrežju dovolite, da jih razkrije tretjim osebam. Podatki, ki jih prejmemo, so odvisni od vaših nastavitev zasebnosti v družbenem omrežju. Pred povezovanjem spletnih mest in storitev tretjih oseb z našo storitvijo vedno preverite nastavitve zasebnosti v njih in jih po potrebi prilagodite.

Te podatke uporabljamo za upravljanje, vzdrževanje in zagotavljanje funkcij in možnosti storitve, za obdelavo in pošiljanje naročil, zagotavljanje storitev za stranke in komunikacijo neposredno z vami, na primer da vam pošljemo podatke o vaših naročilih, prodaji izdelkov, posebnih ponudbah in novih funkcijah spletnega mesta. Prejemanje e-pošte lahko nadzorujete na strani »Moj račun« na našem spletnem mestu ali prek aplikacij. Pošljemo vam lahko tudi e-poštna sporočila ali obvestila, povezana s storitvijo (npr. preverjanje računa, potrditev naročil, obveščanje o spremembah ali posodobitvah storitve ter tehnična in varnostna obvestila). E-poštnih sporočil, povezanih s storitvijo, morda ne boste mogli onemogočiti. Če želite več informacij o nastavitvah za obveščanje, si oglejte razdelek »Vaše izbire glede podatkov« spodaj.

Podatki, ki jih zbiramo iz registriranih naprav iRobot     

Nekatere naše naprave iRobot so opremljene s pametno tehnologijo, ki jim omogoča brezžično pošiljanje podatkov storitvi. Naprava iRobot bi lahko na primer zbirala in pošiljala podatke o svojih funkcijah in statistične podatke o uporabi, kot so napolnjenost in stanje baterije, število sesanj, identifikator naprave in podatki za sestavljanje zemljevida lokacije. Ko napravo iRobot registrirate s spletnimi aplikacijami, te zbirajo in hranijo podatke o napravi iRobot in/ali uporabi aplikacije in funkcij, transakcij v aplikaciji, tehničnih podatkih, zrušitvah in druge podatke o tem, kako uporabljate napravo iRobot in aplikacije izdelka. Zbiramo tudi podatke, navedene pri nastavitvi.

Te podatke uporabljamo za zbiranje in analiziranje statističnih podatkov in odpravljanje težav s tehnologijo, izboljšanje delovanja naprave in izboljšanje uporabniške izkušnje. Te podatke lahko uporabimo, da vam zagotovimo osebno prilagojeno obveščanje, vključno s trženjskimi in promocijskimi sporočili, kot so e-poštna sporočila s podatki za naročilo izdelka, ko naprava kaže, da je baterija skoraj prazna. Naše naprave iRobot teh podatkov ne pošiljajo, razen če napravo registrirate v spletu in se povežete v omrežje Wi-Fi ali z drugo napravo prek Bluetootha. Naše naprave iRobot s pametno tehnologijo lahko uporabljate brez prenosa podatkov prek omrežij Wi-Fi ali povezav Bluetooth, in sicer tako, da prekinete povezavo naprave z omrežjem Wi-Fi ali Bluetooth ali se sploh ne povežete z njim.

Uporaba piškotkov in druge tehnologije za zbiranje podatkov

Piškotke uporabljamo za shranjevanje podatkov in dostop do njih, ko zagotavljamo dostop do naše storitve. Več o naši uporabi piškotkov lahko preberete v našem pravilniku o piškotkih.

Poleg piškotkov samodejno zbiramo tudi nekatere vrste podatkov o uporabi, ko uporabljate storitev iRobot. Vsakič, ko dostopate do storitve, lahko zbiramo podatke iz dnevniške datoteke iz brskalnika ali mobilne naprave. Podatki iz dnevniške datoteke lahko vključujejo podatke, kot so vaša spletna zahteva, naslov internetnega protokola (»IP«), vrsta brskalnika, podatki o mobilni napravi, napotitvene/izhodne strani in URL-ji, število klikov in način vaše interakcije s povezavami v storitvi, imena domen, ciljne strani, ogledane strani in drugi podatki.

Uporabimo lahko prosojne datoteke GIF (imenovane tudi »spletni svetilniki«), ki se uporabljajo za anonimno sledenje vzorcem uporabe spleta naših strank. Poleg tega lahko prosojne datoteke GIF uporabljamo v e-poštnih sporočilih v obliki HTML, poslanih našim strankam, za sledenje, katera e-poštna sporočila odprejo prejemniki in katere povezave kliknejo. Ti podatki omogočajo natančnejše poročanje in izboljšave storitve. Možnosti e-pošte lahko nastavite tako, da preprečijo samodejni prenos slik, ki lahko vsebujejo te tehnologije, ki bi nam povedale, ali ste odprli našo e-poštno sporočilo in izvedli določene funkcije z njim.

Zbiramo lahko tudi analitične podatke ali uporabimo analitična orodja tretjih oseb za pomoč pri merjenju prometa in trendov uporabe za storitev ter za boljše razumevanje demografskih podatkov o naših strankah. Ta orodja zbirajo podatke, ki jih pošlje brskalnik ali mobilna naprava, vključno s podatki o tem, katere strani obiščete, in o vaši uporabi aplikacij tretjih oseb ter druge podatke, ki nam pomagajo pri analiziranju in izboljšanju storitve.

Čeprav si po najboljših močen prizadevamo spoštovati nastavitve naših strank glede zasebnosti, se trenutno ne moremo odzvati na signale »Ne sledi«.

Ko do storitve dostopate iz mobilne naprave ali prek nje, lahko prejmemo ali zbiramo podatke, vključno z edinstveno identifikacijsko številko, povezano z mobilno napravo ali našo aplikacijo za mobilne naprave (vključno z oglaševalskim ID-jem UDID ali IDFA (Unique ID for Advertisers), Googlovim oglaševalskim ID-jem ali oglaševalskim ID-jem sistema Windows), mobilnim operaterjem, vrsto naprave, modelom in proizvajalcem, blagovno znamko operacijskega sistema mobilne naprave in telefonsko številko. Podatkov o vaši točni lokaciji ne bomo zbirali ali spremljali brez vašega soglasja. Kjer bo to potrebno, bomo pred uporabo podatkov o vaši točni lokaciji, vključno s koordinatami GPS, najprej zahtevali vaše soglasje.

Podatke, zbrane s piškotki, dnevniško datoteko, identifikatorji naprave, lokacijskimi podatki in prosojnimi datotekami GIF, uporabljamo oziroma jih lahko uporabljamo za (a) shranjevanje podatkov, tako da vam jih ne bo treba znova vnašati med obiskom spletnega mesta ali ko ga znova obiščete drugič; (b) zagotavljanje in prikazovanje oglaševanja, prilagojenega vam; (c) zagotavljanje storitev in spremljanje njihove učinkovitost; (d) spremljanje združenih meritev, kot so skupno število obiskovalcev, promet, uporaba in demografski vzorci na našem spletnem mestu in v storitvah; (e) diagnosticiranje ali odpravljanje tehnoloških težav; in (f) siceršnje načrtovanje naših storitev in njihovo izboljšanje.

Podatki, ki jih ustvari naprava ali brskalnik in jih uporabljamo za analiziranje uporabe našega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), bodo morda poslani v strežnike v Združenih državah in shranjeni v njih.

2.              RAZKRIVANJE OSEBNIH PODATKOV TRETJIM OSEBAM

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tem tretjim osebam:

  • drugim podjetjem, ki so v lasti podjetja iRobot ali v skupnem lastništvu z njim, kar vključuje naše podružnice (tj. vsaka organizacija, ki je v naši lasti ali pod našim nadzorom) ter naše končno holdinško podjetje (tj. vsaka organizacija, ki je naš lastnik ali smo pod njenim nadzorom) in morebitne podružnice v njegovi lasti. Ta podjetja bodo vaše osebne podatke uporabljala enako, kot jih lahko mi na podlagi tega pravilnika o zasebnosti;
  • zunanjim dobaviteljem in drugim ponudnikom storitev, ki izvajajo storitve v našem imenu, in sicer izključno za opravljanje njihove dejavnosti za nas, kar lahko vključuje prepoznavanje in prikazovanje ciljanih oglasov, zagotavljanje storitev e-trgovine, izpolnjevanje naročil vsebine ali storitev, obračunavanje, upravljanje spletnega mesta, obdelavo in avtorizacijo plačil, storitve za stranke, zagotavljanje analitičnih storitev ali zagotavljanje strokovnih storitev. Za dodatne informacije o tem, kako te organizacije ravnajo z vašimi osebnimi podatki, se lahko obrnete na nas, kot je navedeno spodaj;
  • z vašim soglasjem izbranim tretjim osebam, za katere morda menimo, da bi vam lahko ponudile izdelke ali storitve, ki vam bodo všeč;
  • tretjim osebam na vašo zahtevo – na voljo vam je lahko na primer možnost, da nas »všečkate« ali nam sledite v družbenih omrežjih, to dejanje pa je lahko objavljeno na vaši časovnici, vidno vašim prijateljem ali sledilcem ali drugače javno razkrito;
  • drugim v povezavi z morebitno podjetniško transakcijo, kot so združitev, delna ali celotna prodaja sredstev ali delnic podjetja, reorganizacija, financiranje, sprememba nadzora ali pridobitev deleža ali celotnega našega podjetja s strani drugega podjetja ali tretje osebe v primeru stečaja ali povezanega oziroma podobnega postopka; in
  • tretjim osebam, če je to treba zaradi (i) spoštovanja katerega koli upoštevnega zakona, predpisa, sodnega poziva/odločbe sodišča, pravnega postopka ali druge zahteve državnih organov, (ii) uveljavljanja naših pogojev storitve, vključno s preiskovanjem morebitnih njihovih kršitev, (iii) preiskovanja in naše obrambe pred morebitnimi zahtevki ali obtožbami tretjih oseb, (iv) zaščite pred škodovanjem pravicam, lastništvu ali varnosti podjetja iRobot, njegovih strank ali javnosti, kot to zahteva ali dovoli zakonodaja, in (v) odkrivanja, preprečevanja ali drugačnega reševanja kazenskih (vključno z goljufijo in zalezovanjem), varnostnih ali tehničnih težav.

Podatke lahko razkrijemo drugim tudi v združeni in anonimizirani obliki, ki razumno ne omogoča vaše neposredne prepoznave kot posameznika.

3.              VAŠE IZBIRE GLEDE PODATKOV

Dostop do podatkov, njihovo popravljanje in posodabljanje

V povezavi s svojimi osebnimi podatki imate naslednje pravice: (i) pravico do obveščenosti o tem, kako se vaši osebni podatki uporabljajo; (ii) pravico do dostopa do osebnih podatkov, ki jih imamo o vas; in (iii) pravico zahtevati popravke nenatančnih osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, ter zahtevati blokiranje ali izbris vaših osebnih podatkov, če obdelava ni v skladu z lokalnimi zakoni o varstvu podatkov.

Nekatere osebe podatke, ki ste nam jih razkrili, si lahko ogledate, jih popravite in posodobite s klikom možnosti »Moj račun« na našem spletnem mestu. Do osebnih podatkov, ki niso na voljo prek možnosti »Moj račun«, lahko dostopate, jih popravite in posodobite tako, da nam pišete na spodnji naslov za stik. Navedite čim več informacij o osebnih podatkih, ki jih iščete, in z veseljem vam jih bomo poskušali pomagati poiskati.

Če želite drugače uveljavljati svoje pravice ali če imate kakršna koli vprašanja glede svojih pravic, nam pišite na naslov, naveden v razdelku »Stik z nami« spodaj.

Trženjska obvestila – občasno se lahko obrnemo na vas z informacijami o naših izdelkih in storitvah. Večino trženjskih obvestil pošiljamo po e-pošti ali v aplikacijah. Če ne želite prejemati naših trženjskih sporočil, nas boste o tem običajno lahko obvestili tako, da izberete posamezna polja na obrazcih, ki jih uporabljamo, ko prvič zbiramo vaše podatke za stik.

Nastavitve za obveščanje lahko nadzirate na strani »Moj račun« na našem spletnem mestu ali v aplikaciji. V vseh promocijskih e-poštnih sporočilih, ki vam jih pošljemo, lahko tudi kliknete »odpovej naročnino«. Upoštevajte, da se morda ne boste mogli odjaviti od prejemanja nepromocijskih sporočil glede računa, kot so sporočila za preverjanje računa, potrditve naročil, obvestila o spremembah ali posodobitvah funkcij storitve ter tehnična in varnostna obvestila.

Ko nam daste dovoljenje za to, lahko podatke za stik z vami razkrijemo izbranim tretjim osebam, tako da vam lahko pošljejo informacije o izdelkih in storitvah, za katere menijo, da bi vas zanimali. Če ne želite več, da podatke za stik z vami posredujemo izbranim tretjim osebam za namene trženja, nas lahko o tem obvestite tako, da nam pišete na enega od naslovov, navedenih proti koncu tega pravilnika o zasebnosti.

Zbiranje podatkov v napravi –. Zbiranje podatkov o uporabi iz registrirane naprave iRobot lahko ustavite tako, da prekinete povezavo Wi-Fi ali Bluetooth z aplikacijo, na primer tako, da spremenite geslo za Wi-Fi. Če imate vprašanja glede prekinitve povezave z napravo iRobot, nam pišite na global.irobot.com.

Spletno oglaševanje – mi ali naši zunanji oglaševalski partnerji vam lahko prikazujemo glase na našem spletnem mestu ali v naših aplikacijah. Mi ali naši oglaševalski partnerji lahko za ta namen zbiramo podatke o tem, kako uporabljate naše spletno mesto in naše aplikacije ali se povezujete z njimi, ter o vrstah drugih spletnih strani, storitvah družbenih omrežij, vsebini in oglasih, s katerimi imate interakcije vi ali drugi, ki uporabljajo napravo za povezovanje z našim spletnim mestom ali aplikacijami, jih obiskujete ali si jih ogledujete. Zbrani podatki lahko vključujejo naslov IP za napravo, s katero se povezujete z našim spletnim mestom ali aplikacijami.

Mi ali naši oglaševalski partnerji uporabljamo zbrane podatke za zagotavljanje, da so oglasi, ki jih vidite na našem spletnem mestu ali v naših aplikacijah oziroma na spletnih mestih ali v aplikacijah tretjih oseb (kjer imajo naši partnerji oglasni prostor), ustreznejši za vas.

Za prikazovanje te vrste oglaševanja običajno uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Več informacij o piškotkih in o tem, kako lahko upravljate njihovo uporabo, lahko preberete v našem pravilniku o piškotkih. Če želite več informacij o podobnih tehnologijah, kot so prosojne datoteke GIF/spletni svetilniki, lahko obiščete spletno mesto www.allaboutcookies.org ali spletne vire organizacije Network Advertising Initiative na spletnem mestu www.networkadvertising.org.

Zbiranje podatkov prek nekaterih piškotkov ali podobnih tehnologij lahko onemogočite z aktivnim upravljanjem nastavitev brskalnika ali mobilne naprave. Navodila za izbris ali onemogočanje piškotkov in drugih orodij za sledenje/beleženje poiščite v tehničnih informacijah za brskalnik ali mobilno napravo.

V EU lahko številne omrežne oglaševalske programe, ki sledijo vašim dejavnostim prek več spletnih mest in ponujajo oglaševalsko vsebino, prilagojeno vam, onemogočite tako, da obiščete www.youronlinechoices.eu. Z izbrisom piškotkov v brskalniku lahko odstranite tudi nastavitve glede onemogočanja oglasov, zato s temi orodji redno preverjajte, ali so nastavitve še vedno take, kot želite.

Hranjenje podatkov – če želite zahtevati, da iz naših sistemov izbrišemo vaše osebne podatke, nam pišite na global.irobot.com. Pridržujemo si pravico do odstranitev identifikacijskih elementov iz vaših osebnih podatkov, vključno s podatki o napravi iRobot in uporabi storitve, in te anonimizirane podatke ohraniti za svojo evidenco.

4.              VARNOST IN SHRANJEVANJE PODATKOV

V podjetju iRobot si prizadevamo zagotoviti varnost vaših podatkov in uporabljamo fizične, administrativne in tehnološke varnostne ukrepe za zagotavljanje celovitosti in varnosti vseh osebnih podatkov, ki jih zberemo in posredujemo našim ponudnikom storitev. Kljub temu pa noben varnostni sistem ni popoln in ne moremo stoodstotno jamčiti za varnost naših sistemov. Če pride do tega, da so morebitni osebni podatki pod našim nadzorom ogroženi zaradi kršitve varnosti, bomo razumno ukrepali, da raziščemo okoliščine in, kjer je to potrebno, obvestimo posameznike, katerih osebni podatki so morda bili ogroženi, ter še drugače ukrepamo skladno z morebitnimi upoštevnimi zakoni in predpisi. Če želite spremeniti geslo ali izveste za kakršno koli izgubo, krajo ali nepooblaščeno uporabo gesla, nam pišite na global.irobot.com ali pokličite na +1-800-727-9077.

iRobot lahko vaše osebne podatke obdeluje v strežnikih, ki niso v državi, v kateri bivate. Strinjate se s prenosom svojih osebnih podatkov v Združene države ali na katero koli drugo zemljepisno lokacijo. Če do spletnega mesta ali storitev dostopate zunaj Združenih držav, upoštevajte, da zakoni Združenih držav ali zakoni katere koli druge sodne pristojnosti, kjer mi ali naši ponudniki storitev obdelujemo vaše osebne podatke, morda ne ponujajo enake zaščite zasebnosti kot zakoni v vaši sodni pristojnosti, zato so lahko vaši osebni podatki v nekaterih primerih dostopni organom pregona in regulatornim organom skladno z zakoni v teh drugih sodnih pristojnostih.

5.               ZASEBNOST OTROK

Naša storitev ni namenjena osebam, mlajšim od 13 let, in namerno ne zbiramo ali hranimo podatkov oseb, mlajših od 13 let. Če izveste, da so nam bili dani osebni podatki osebe, mlajše od 13 let, nam takoj pišite na naslov, naveden spodaj.

6.               POVEZAVE DO SPLETNIH MEST TRETJIH OSEB

V storitvah so lahko občasno povezave do zunanjih spletnih mest naših partnerskih omrežij, oglaševalcev, partnerskih trgovcev, prodajalcev in lastniško povezanih podjetij ter iz njih. Če sledite povezavi do katerega od teh spletnih mest, upoštevajte, da imajo svoje pravilnike o zasebnosti in da ne sprejemamo nobene odgovornosti za njihove pravilnike. Pred vnašanjem podatkov na teh spletnih mestih preberite njihove pravilnike.

Na našem spletnem mestu so lahko poleg tega funkcije družbenih omrežij, kot so gumbi za Facebook, Twitter in Pinterest (npr. »Všeč mi je«, »Tweet« ali »Pripni«). Ta spletna mesta družbenih omrežij lahko samodejno shranjujejo podatke o vaši dejavnosti brskanja, vsakič ko obiščete spletno mesto, ki ima gumb družbenega omrežja, ne glede na to, ali ga kliknete. Vaše interakcije s temi funkcijami ne ureja naš pravilnik o zasebnosti, temveč pravilnik o zasebnosti podjetja, ki ponuja funkcijo. Preverite nastavitev za zasebnost na spletnih mestih družbenih omrežij.

7.               POSODOBITVE TEGA PRAVILNIKA

Pridržujemo si pravico, da občasno spremenimo ta pravilnik o zasebnosti. Ob vsaki spremembi pravilnika o zasebnosti bomo spremenili datum zadnje spremembe, naveden spodaj, in posodobljen pravilnik o zasebnosti objavili na tej strani.

8.              OBVESTILA VAM

Če vas moramo obvestiti o čemer koli, pa naj gre za pravne, trženjske ali druge poslovne razloge, bomo izbrali način stika z vami, za katerega menimo, da je najboljši. To bomo običajno storili prek e-pošte ali z obvestilom v naši storitvi. To, da vam lahko pošiljamo obvestila, vam ne preprečuje, da onemogočite določene vrste stika z vami, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

9.              STIK Z NAMI

Če imate vprašanja ali pripombe glede tega pravilnika o zasebnosti ali naših postopkov glede zasebnosti, nam pišite na global.irobot.com ali na:

V Združenih državah:

8 Crosby Drive

Bedford, MA 01730

V Evropski uniji:

10 Greycoat Place

London SW1P 1SB

Združeno kraljestvo

10.          DATUM ZADNJE SPREMEMBE

Ta pravilnik je bil zadnjič spremenjen in je veljaven dne 30. 9. 2016.