Retningslinjer For Personvern

iRobot – Norge

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

iRobot Corporation (“iRobot,” “vi”, “oss” eller “vår”) forplikter oss til å ivareta ditt personvern. Disse retningslinjene for personvern forklarer hvordan informasjon om deg eller knyttet til deg (“personlig informasjon”) samles inn, brukes og fremlegges av iRobot. Disse retningslinjene om personvern gjelder for nettstedene og tjenestene våre, inklusive www.iRobot.com (“Nettsted”), i tillegg til forbrukerenheter som du registrerer for våre tjenester og for online programvare (“Apper”) som gir støtte for disse forbrukerenhetene (generelt kalt våre “Tjenester”). Disse retningslinjene om personvern gjelder ikke iRobot enheter tatt i bruk for forsvar og sikkerhet, undervisning, eller kommersielle formål

I forhold til databeskyttelseslover er det iRobot Corporation som ivaretar data som omhandler personlig informasjon vi har om deg.

1.            Slik samler vi inn og bruker informasjon

2.            Deling av personlig informasjon med tredjeparter

3.            Dine valg angående din informasjon

4.            Sikkerhet og lagring av informasjon

5.            Barns personvern

6.            Koblinger til tredjeparts nettsteder

7.            Oppdateringer av disse retningslinjene

8.            Varsling til deg

9.            Kontakt oss

10.          Siste revisjonsdato

1.              SLIK SAMLER VI INN OG BRUKER INFORMASJON

Generelt.

Vi samler inn personlig informasjon for å gi deg en personlig, nyttig og effektiv opplevelse. Kategoriene med informasjon vi samler inn kan inkludere:

  • Informasjon som du leverer. Vi samler inn og lagrer personlig informasjon, inklusiv din
    e-postadresse, brukernavn og passord, leveringsadresse, faktureringsinformasjon og telefonnummer, når du oppretter en iRobot konto, bruker iRobot tjenesten, handler online, registrerer deg for å motta tilbud, eller kommuniserer med oss. Hvis du registrerer enheten din online, via e-post eller på andre registreringsmåter, samler vi også inn informasjon om iRobot enheten din, for eksempel enhets-ID, serienummer eller produktkode.
  • Informasjon som vi mottar fra tredjeparter. Hvis du samhandler med Nettstedet vårt eller Apper gjennom ulike sosiale medier, som når du klikker “Lik” eller “Følg oss” på ulike sosiale nettverk, eller bruker tjenesten vår gjennom en tredjepart tilkobling eller logger inn, kan vi motta informasjon fra det sosiale nettverket som for eksempel profilinformasjonen din, profilbilde, kjønn, brukernavn, bruker-ID knyttet til kontoen din på det sosiale mediet, aldersgruppe, språk, land, venneliste og annen informasjon som du tillater det sosiale nettverket å dele med tredjeparter. Dataene vi mottar er avhengig av dine personverninnstillinger på det sosiale nettverket. Du bør alltid se gjennom, og om nødvendig justere, personverninnstillingene dine på tredjeparts nettsteder og tjenester før du sender en kobling til dem eller kobler dem til vår Tjeneste.

Vi bruker denne informasjonen til å drive, vedlikeholde og levere egenskapene og funksjonaliteten for Tjenesten til deg, for å behandle og sende bestillinger, for å gi kundestøtte og for å kommunisere direkte med deg, for eksempel til å sende deg informasjon om ordrene dine, produktsalg, spesielle tilbud eller nye funksjoner på nettstedet. Du kan kontrollere ditt mottak av e-post ved å besøke “Min konto”-siden på vårt nettsted eller gjennom appene. Vi kan også sende deg tjenesterelaterte e-poster eller varsler (f.eks. konto-verifisering, ordrebekreftelser, endringer eller oppdateringsfunksjoner for tjenesten, tekniske og sikkerhetsmerknader). Det kan være du ikke kan velge vekk tjenesterelaterte e-poster. For mer informasjon om kommunikasjonspreferansene dine, se “Dine valg angående din informasjon” under.

Informasjon som vi samler inn fra registrerte iRobot enheter.  

Noen av våre roboter er utstyrt med smartteknologi som gjør at slike typer roboter kan overføre data trådløst til Tjenesten. iRobot kan for eksempel samle inn og overføre informasjon om iRobot sine funksjoner og bruke statistikk, som batteriliv og helse, antall oppdrag, enhets-ID og stedskartleggingsfunksjoner. Når du registrerer din iRobot med online-apper, vil Appene samle inn og vedlikeholde informasjon om iRobot og/eller App-bruk, funksjonsbruk, App-transaksjoner, tekniske spesifikasjoner, krasjer og annen informasjon om hvordan du bruker din iRobot og produktsappene. Vi samler også inn informasjon som oppgis under oppsett.

Vi bruker denne informasjonen for å samle inn og analysere statistikk og bruksdata, diagnostisere og løse tekniske problemer, forbedre enhetens ytelse og forbedre brukeropplevelsen. Vi kan bruke denne informasjonen for å gi deg personlig kommunikasjon, inklusiv markedsføring og salgsfremmende meldinger, for eksempel e-poster med produktordreinformasjon når enheten din indikerer at batteriet har lav kapasitet. Robotene våre overfører ikke denne informasjonen med mindre du registrerer enheten online og kobler den til et trådløst nettverk eller en annen enhet via Bluetooth. Det er også mulig å bruke våre roboter med smartteknologi uten dataoverføring via trådløse nettverk eller Bluetooth, ganske enkelt ved å koble enheten fra det trådløse nettverket eller Bluetooth, eller ved aldri å tilkoble den til i det hele tatt.

Bruk av informasjonskapsler og annen teknologi for å samle inn informasjon.

Vi bruker informasjonskapsler for å lagre og få tilgang til informasjon mens vi gir tilgang til Tjenesten vår. Du kan finne ut mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i Retningslinjene våre for bruk av informasjonskapsler.

I tillegg til informasjonskapsler samler vi automatisk inn bestemte typer brukerinformasjon når du bruker iRobot tjenesten. Vi kan innhente informasjon fra loggfilen til nettleseren eller mobilenheten hver gang du bruker Tjenesten. Informasjon i loggfilen kan inkludere informasjon som dine web-forespørsler, IP-adresse (Internett protokoll), nettlesertype, informasjon om mobilenheten din, refererende/avsluttende sider og URL-er, antall klikk og hvordan du bruker koblinger på Tjenesten, domenenavn, landingssider, sider som du har sett på og annen lignende informasjon.

Vi kan benytte klare gif-filer (også kjent som “web-beacons”) til anonym sporing av brukermønstre på nettet blant kundene våre. I tillegg kan vi også bruke klare gif-filer i HTML-baserte e-poster sendt til våre kunder for å spore hvilke e-poster som åpnes å hvilke lenker som klikkes på av mottakerne. Denne informasjonen gjør rapporteringen vår mer presis og det forbedrer Tjenesten. Du kan stille inn dine e-post alternativer for å forhindre automatisk nedlasting av bilder som kan inneholde disse teknologiene som vil la oss vite om du har åpnet e-post fra oss og utført bestemte funksjoner med den.

Vi kan også innhente analysedata, eller bruke tredjeparts analyseverktøy, for å hjelpe oss med å måle trafikk og brukstrender for tjenesten og for å forstå demografien i kundemassen vår bedre. Disse verktøyene innhenter informasjon som er sendt av nettleseren eller mobilenheten din, inklusive sidene du besøker, din bruk av tredjeparts applikasjoner og annen informasjon som hjelper oss med å analysere og forbedre Tjenesten.

Selv om vi gjør vårt beste for å overholde personverninnstillingene til kundene våre, kan vi på det nåværende tidspunkt ikke overholde "ikke spor"-innstillinger satt i nettleseren din.

Når du bruker Tjenesten med eller gjennom en mobilenhet, kan vi motta eller samle inn informasjon, inklusive et unikt identifikasjonsnummer assosiert med enheten din eller mobilapplikasjonen din (inklusive, for eksempel, et UDID, unik ID for markedsførere (“IDFA”), Google Ad ID, eller Windows Advertising ID), mobiltjenesteleverandør, enhetstype, modell og produsent, mobilenhetens operativsystem, merke og modell og telefonnummer. Vi vil ikke samle inn eller spore din eksakte lokalisering uten din tillatelse. Når nødvendig vil vi be om din tillatelse før vi bruker informasjon, inklusive GPS-koordinater, om din eksakte lokalisering.

Vi kan bruke dataene som er samlet inn gjennom informasjonskapsler, loggfil, enhetsidentifikatorer, lokasjonsdata og informasjon fra klare gif til å: (a) huske informasjon slik at du ikke må skrive den inn på nytt under besøket ditt eller neste gang du besøker nettstedet, (b) levere og servere tilpasset, personlig markedsføring, (c) levere og overvåke effektiviteten til tjenesten, (d) overvåke samlede beregninger, som totalt antall besøkende, trafikk, brukstall og demografiske mønstre på nettstedet vårt samt tjenestene, (e) diagnostisere eller løse teknologiproblemer og (f) i tillegg planlegge og forbedre tjenesten vår.

Informasjon som er generert av enheten eller nettleseren din og brukt til å analysere din bruk av nettstedet (inklusive din IP-adresse), kan bli overført til og lagret på servere i USA.

2.             DELING AV PERSONLIG INFORMASJON MED TREDJEPARTER

Vi kan dele din personlige informasjon med følgende parter:

  • Andre selskaper som eies av eller har samme eier som iRobot, herunder datterselskapselskapene våre (dvs. selskaper som vi eier eller kontrollerer) og morselskapet vårt (dvs. ethvert selskap som eier eller kontrollerer oss) og eventuelle datterselskaper som dette måtte eie. Disse selskapene vil bruke din personlige informasjon på samme måte som vi kan gjøre det under disse retningslinjene for personvern;
  • Tredjepartsleverandører og andre tjenesteleverandører som utfører tjenester på våre vegne, kun for å utføre sitt arbeid for oss, som kan inkludere å identifisere og levere målrettede annonser, levere e-handelstjenester, innholds- eller tjenestefullføring, fakturering, drift av nettsted, behandling og autorisering av betaling, kundeservice, leveranse av analysetjenester eller levere profesjonelle tjenester. For ytterligere informasjon om måten disse organisasjonene behandler din personlige informasjon, kan du kontakte oss slik som beskrevet under;
  • Med din tillatelse, for utvalgte tredjeparter som vi tror kan tilby deg produkter eller tjenester du vil like;
  • Tredjeparter etter forespørsel fra deg. Du kan for eksempel ha alternativene “Lik” eller “Følg oss” på sosiale media, og denne handlingen kan bli postet på tidslinjen din, synlig for vennene eller følgerne dine eller på annen måte delt offentlig.
  • Andre parter i forbindelse med bedriftstransaksjoner som for eksempel sammenslåing, salg av alle eller deler av bedriftens eiendeler eller aksjer, reorganisering, finansiering, endring av styre eller hvis alle eller deler av bedriften vår overtas av et annet selskap eller en tredjepart, eller ved konkurs eller tilsvarende eller lignende prosesser og
  • Tredjeparter der det kreves for å (i) oppfylle alle gjeldende lover, forskrifter, stevninger/rettsordre, juridiske prosesser eller andre forespørsler fra myndighetene, (ii) håndheve våre Vilkår for tjenesten, inklusive undersøkelser rundt potensielle brudd på disse, (iii) undersøke og forsvare oss mot beskyldninger og krav fra tredjeparter, (iv) beskytte mot urett mot iRobot sine rettigheter, eiendom eller sikkerhet, kundene våre eller offentligheten som påkrevd eller tillatt i lovverket og (v) oppdatere, forhindre eller på annen måte håndtere kriminelle (inklusive svindel eller etterfølgelse), sikkerhetsmessige eller tekniske problemer.

Vi kan også dele informasjon med andre på en aggregert og anonymisert måte som ikke nødvendigvis identifiserer deg direkte som et enkeltindivid.

3.             DINE VALG ANGÅENDE DIN INFORMASJON

Få tilgang til, korriger og oppdater personlig informasjon.

Du har følgende rettigheter som er knyttet til din personlige informasjon: (i) retten til å bli informert om hvordan din personlige informasjon blir brukt, (ii) retten til tilgang til informasjonen vi har om deg og (iii) retten til å be om å få korrigert unøyaktige personlige data som vi har om deg og be om blokkering eller sletting av din personlige informasjon dersom databehandlingen ikke overholder lokale databeskyttelseslover.

Du kan få tilgang til, korrigere og oppdatere bestemte typer personlig informasjon som du har gitt oss, ved å klikke på “Min Konto” på Nettstedet vårt. Få tilgang til, korriger og oppdater personlig informasjon som ikke er tilgjengelig gjennom «Min Konto», ved å skrive til oss på kontaktadressen oppgitt under. Oppgi så mye informasjon som du kan om den personlige informasjonen du leter etter og vi vil gjerne prøve å hjelpe deg med å finne den.

Hvis du vil benytte deg av rettighetene dine på andre måter, eller hvis du har noen spørsmål som gjelder rettighetene dine, kan du kontakte oss ved hjelp av informasjonen i “Kontakt oss”-delen under.

Markedsføringskommunikasjon. Fra tid til annen kan det være vi kontakter med deg med informasjon om våre produkter og tjenester. De fleste markedsføringsmeldinger vi sender vil være via e-post eller gjennom våre apper. Hvis du ikke ønsker å motta markedsføringsmeldinger fra oss, kan du vanligvis gi oss beskjed om dette ved å velge bestemte bokser på skjema vi bruker når vi først innhenter dine kontaktdetaljer.

Du kan kontrollere kommunikasjonspreferansene dine gjennom “Min konto”-siden på Nettstedet vårt eller gjennom Appene. Du kan også klikke på “avmeld-” (“unsubscribe-”) knappen på markedsføringseposter vi sender deg. Merk at det kan hende du ikke kan avmelde deg fra eller velge vekk ikke-promoterende meldinger vedrørende kontoen din, som konto-verifisering, ordrebekreftelser, endringer eller oppdateringsfunksjoner for tjenesten, tekniske og sikkerhetsmerknader).

Der du har gitt oss tillatelse til å gjøre dette, kan vi dele kontaktdetaljene dine med utvalgte tredjeparter slik at de kan gi deg informasjon om produkter og tjenester som de mener kan være av interesse for deg. Hvis du bestemmer deg for at du ikke lenger vil at vi skal dele dine kontaktdetaljer med utvalgte tredjeparter for markedsføringsformål, kan du informere oss ved å kontakte oss ved å bruke kontaktdetaljene nær slutten på disse retningslinjene for personvern.

Innsamling fra enheter. Du kan kontrollere eller stoppe innsamlingen av bruksdata fra den registrerte iRobot enheten din, ved å koble appen fra det trådløse nettverket eller Bluetooth, for eksempel ved å endre passordet ditt til det trådløse nettverket. Kontakt oss på global.irobot.com hvis du har spørsmål om hvordan du kan koble fra iRobot enheten din.

Online-annonsering. Vi, eller våre tredjeparts markedsføringspartnere, kan vise annonser til deg på Nettstedet vårt eller på Appene våre. For å gjøre dette kan vi, eller våre markedsføringspartnere, samle inn informasjon om hvordan du bruker eller kobler til nettstedet vårt, appene våre eller hvilke typer andre nettsider, tjenester for sosiale media, innhold og annonser som du eller andre som bruker enheten du kobler til vårt nettsted med, benytter, besøker eller viser. Informasjonen som samles inn, kan også inkludere IP-adressen til enheten du brukte til å koble deg til Nettstedet vårt eller Appene våre.

Vi, eller markedsføringspartnerne våre, bruker informasjonen som er samlet inn til å sørge for at annonsene du ser enten på Nettstedet vårt, i Appene våre eller på andre parters nettsteder og apper (hvor våre partnere har annonseplass), er mer relevant for deg.

Typisk brukes informasjonskapsler og lignende teknologier for å besørge denne typen annonsering. Du kan finne ut mer om informasjonskapsler og hvordan du kan styre bruken av disse, ved å lese retningslinjene våre for bruk av slike. For å finne ut mer om andre lignende teknologier, som klare gif / web beacons, kan du besøke www.allaboutcookies.org eller Network Advertising Initiatives nettbaserte ressurser på www.networkadvertising.org.

Du kan “velge vekk” datainnsamling gjennom informasjonskapsler eller lignende teknologier ved å aktivt administrere innstillingene i nettleseren din eller på mobilenheten din. Gå gjennom den tekniske informasjonen for nettleseren eller mobilenheten din for instruksjoner om hvordan slette eller deaktivere informasjonskapsler og andre sporings-/innsamlingsverktøy.

I EU kan du velge vekk mange av de programmene for nettreklame som sporer aktivitetene dine på tvers av flere nettsteder. De brukes til å tilpasse annonseinnholdet til deg, og du kan bruke dette nettstedet for å velge dem vekk www.youronlinechoices.eu. Når du sletter informasjonskapsler på nettleseren din, kan du samtidig slette de innstillingene der du har valgt vekk nettreklame. Det er derfor viktig at du bruker disse verktøyene med jevne mellomrom, slik at innstillingene dine er oppdatert.

Dataarkivering: Du kan kontakte oss på global.irobot.com for å be om at din personlige informasjon skal slettes fra systemene våre. Vi forbeholder oss retten til å anonymisere dine personlige data, inklusiv informasjon om iRobot enheten og bruk av Tjenesten, og beholde dine anonymiserte data i våre egne arkiver.

4.             SIKKERHET OG LAGRING AV INFORMASJON

iRobot er opptatt av at informasjonen din skal være sikker, og vi bruker fysiske, administrative og tekniske sikkerhetsløsninger som hjelper oss med å bevare integriteten og sikkerheten for all personlig informasjon vi samler inn og deler med våre tjenesteleverandører. Men ingen sikkerhetssystem er ugjennomtrengelig, og vi kan ikke garantere sikkerheten til systemene våre 100 %. Skulle det skje at personlig informasjon som er under vår kontroll blir kompromittert, som et resultat av et brudd på sikkerheten, vil vi igangsette rimelige tiltak for å undersøke situasjonen og, dersom det er på sin plass, varsle de personene som eventuelt har fått sin personlige informasjon kompromittert mens den var under vår kontroll, og foreta andre tiltak i henhold til gjeldende lover og forskrifter. Hvis du ønsker å endre passordet ditt, eller hvis du opplever tap, tyveri eller uautorisert bruk av passordet ditt, kan du kontakte oss på global.irobot.com eller på telefonnummer +1 800 727 9077.

iRobot kan behandle din personlige informasjon på servere som ikke befinner seg i ditt hjemland. Du samtykker til at din personlige informasjon kan overføres til USA eller en hvilken som helst annen geografisk plassering. Hvis du går inn på Nettstedet eller Tjenesten fra et sted utenfor USA, bør du være oppmerksom på at USAs lover, eller lovene til enhver annen jurisdiksjon hvor vi eller våre tjenesteleverandører behandler din personlige informasjon, kanskje ikke tilbyr den samme personvernbeskyttelsen som loven under din jurisdiksjon gjør, og under noen omstendigheter kan din personlige informasjon være tilgjengelig for politiet og regulerende myndigheter i disse jurisdiksjonene.

5.               BARNS PERSONVERN

Tjenesten vår er ikke rettet inn mot for personer under 13 år, og vi samler ikke inn eller vedlikeholder informasjon fra personer under 13 år. Hvis du blir oppmerksom på at informasjon om en person under 13 år er blitt levert oss, skal du kontakt oss umiddelbart ved å benytte informasjonen under.

6.               KOBLINGER TIL TREDJEPARTS NETTSTEDER

Tjenesten kan fra tid til annen inneholde koblinger til og fra tredjeparts nettsteder til våre partnernettverk, annonsører, handelspartnere, forhandlere og tilknyttede bedrifter. Hvis du følger en kobling til noen av disse nettstedene, skal du være oppmerksom på at disse nettstedene har sine egne retningslinjer for personvern, og at vi ikke aksepterer noe ansvar for deres retningslinjer. Sjekk deres individuelle retningslinjer før du sender inn noe informasjon til disse nettstedene.

I tillegg kan Nettstedet vårt inkludere funksjoner fra sosiale medier som Facebook, Twitter og Pinterest-knapper (som “Lik,” “Tweet” eller “Pin”). Disse sosiale mediene kan automatisk lagre informasjon om dine nettleservaner hver gang du besøker et nettsted som har en knapp knyttet til sosiale medier, uavhengig av om du klikker på knappen. Din interaksjon med disse funksjonene er styres av personvernretningslinjene til bedriften som leverer tjenestene, ikke av våre retningslinjer. Sjekk dine personverninnstillinger på nettsteder for sosiale medier.

7.              OPPDATERINGER AV DISSE RETNINGSLINJENE

Vi forbeholder oss retten til å endre disse Retningslinjene for personvern fra tid til annen. Hvis vi foretar oss noen endringer av disse personvernretningslinjene, vil vi endre “Siste revisjon”-datoen under og vil poste de oppdaterte personvernretningslinjene på denne siden.

8.              VARSLING TIL DEG

Hvis vi må gi deg informasjon om noe, enten det er juridisk, markedsføring eller andre forretningsrelaterte formål, vil vi velge den måten vi mener er den beste til å komme i kontakt med deg. Vi vil vanligvis gjøre dette gjennom e-post eller ved et varsel gjennom tjenesten vår. Det faktum at vi kan sende deg varsler vil ikke hindre deg i kunne velge vekk bestemte typer kontakt, som beskrevet i disse retningslinjene for personvern.

9.              KONTAKTE OSS

Hvis du har spørsmål eller kommentarer til disse Retningslinjene for personvern eller vår praksis rundt personvern, kan du kontakte oss på global.irobot.com eller skrive til oss på:

I USA:

8 Crosby Drive

Bedford, MA 01730

I Den europeiske union:

10 Greycoat Place

London SW1P 1SB

Storbritannia

10.          SISTE REVISJONSDATO

Disse retningslinjene ble sist revidert og gjelder fra 30.09.2016