Retningslinjer For Informasjonskapsler

iRobot – Norge

RETNINGSLINJER FOR INFORMASJONSKAPSLER

Oversikt

Disse retningslinjene for bruk av informasjonskapsler forklarer hva informasjonskapsler er og hvordan iRobot Corporation (“iRobot” “vi”, “oss” eller “vår”) bruker dem på nettstedene våre, inklusiv www.iRobot.com (vårt “nettsted”). Vi oppfordrer deg til å lese disse retningslinjene i sin helhet slik at du forstår hvilken informasjon vi samler inn og hvordan denne informasjonen blir brukt.

 

Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du til at vi kan bruke informasjonskapsler i henhold til disse retningslinjene. Du kan vanligvis endre innstillingene i nettleseren din for å tilpasse hvilke tillatelser du gir oss og tredjeparter for lagring av og tilgang til informasjonskapsler på enheten din.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er tekstfiler med små mengder informasjon som blir lastet ned til nettleseren på enheten din (som for eksempel en datamaskin, et nettbrett eller en smarttelefon) når du besøker et nettsted. Informasjonskapsler kan gjenkjennes av nettstedet som nedlastet dem – eller andre nettsteder som bruker de samme informasjonskapslene. Dette hjelper nettsteder å vite om enhetens nettleser har besøkt dem tidligere.

Hva brukes informasjonskapsler til?

Informasjonskapsler utfører mange forskjellige oppgaver som å hjelpe oss til å forstå hvordan nettstedene våre blir brukt, de lar deg navigere effektivt mellom sider, de husker dine preferanser og forbedrer generelt bruken av nettsidene. Informasjonskapsler kan også bidra til at reklamene du ser på nettet er mer relevant for deg og dine interesser.

Hvilke typer informasjonskapsler brukes av iRobot?

De typene informasjonskapsler som brukes på nettstedet vårt, kan generelt puttes inn i en av de følgende kategoriene: helt nødvendig; analyse; funksjonalitet; reklame; og sosiale medier. Du kan finne ut mer om hver enkelt kategori for informasjonskapsler i tabellen under.

Helt nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for at nettstedet vårt skal fungere. De lar deg bevege deg rundt på nettstedet og bruke de ulike funksjonene. Uten disse informasjonskapslene kan ikke tjenester som er nødvendig for at du skal kunne bruke nettstedet vårt som tilgang til sikre områder leveres.

Informasjonskapsler for analyser

Disse informasjonskapslene samler inn informasjon om hvordan folk bruker nettstedet vårt, for eksempel hvilke sider blir oftest besøkt, hvordan folk beveger seg fra én link til en annen, og om de får feilmeldinger fra bestemte sider. All informasjonen samlet inn via disse informasjonskapslene grupperes sammen med informasjon fra andre personers bruk av nettstedet vårt på anonym basis. I sin helhet gir disse informasjonskapslene analytisk informasjon om hvor bra nettstedet vårt fungerer og hvordan vi kan forbedre det.

Informasjonskapsler for funksjonalitet

Disse informasjonskapslene gjør slik at vi kan huske hvilke valg du gjør, og de tilpasser nettstedet vårt slik at du kan får forbedret funksjonalitet og innhold som er rettet mot deg. Disse informasjonskapslene kan for eksempel brukes for å huske navnet ditt, språkvalg eller valg av land, og de kan også brukes for å huske endringer som du har gjort med tekststørrelse, skrifttyper eller andre tilpasninger som du kan gjøre på sidene.

Informasjonskapsler for reklame

Disse informasjonskapslene brukes for at reklamen du ser på nettet, skal være mer relevant for deg og dine interesser. De brukes også for å begrense antall ganger du ser en reklame, og de kan bidra til å måle hvor effektiv reklamekampanjen er. De husker at du har besøkt et nettsted, og denne informasjonen kan deles med andre organisasjoner, for eksempel reklamepartnere. Dette betyr at etter at du har besøkt nettstedet vårt, kan du kanskje se reklamer for tjenestene våre andre steder på Internettet.

Informasjonskapsler for sosiale medier

For å forbedre Internettopplevelsen din og gjøre det enklere å dele innhold, kan noen av sidene på nettstedet vårt inneholde verktøy eller applikasjoner som er koblet mot tredjeparts tjenesteleverandører av sosiale medier, som Facebook, Twitter eller Google+. Leverandørene av sosiale medier kan lagre sine egne informasjonskapsler gjennom disse verktøyene eller applikasjonene. Vi har ingen kontroll over disse informasjonskapslene, og du må sjekke leverandøren av det sosiale mediets nettsted hvis du vil ha mer informasjon om hvordan de bruker disse informasjonskapslene.

Du kan se en liste over noen av de spesifikke informasjonskapslene som vi bruker mest, i avsnittet under med tittelen “Informasjonskapsler brukt av iRobot”.

Hvor lenge blir informasjonskapslene bli værende på enheten min?

Hvor lenge en informasjonskapsel blir lagret i nettleseren din, avhenger av om den er en “permanent” eller “midlertidig” informasjonskapsel. Midlertidige informasjonskapsler lagres bare midlertidig på enheten, til du avslutter nettleserøkten. Permanente informasjonskapsler forblir på enheten din etter at du har avsluttet nettleserøkten, helt til de utløper eller slettes. Du finner mer informasjon om “permanente” og “midlertidige” informasjonskapsler som lagres via vår nettside, i avsnittet under med tittelen “Informasjonskapsler som brukes av iRobot”.

Første- og tredjeparts informasjonskapsler

“Førsteparts informasjonskapsler” er informasjonskapsler som tilhører oss, og som vi lagrer på enheten din. “Tredjeparts informasjonskapsler” er kapsler som en annen part lagrer på den enheten du surfer med når du besøker nettstedet vårt.

Tredjeparts informasjonskapsler fra nettstedet vårt utfører en tjeneste for oss eller en funksjon på nettstedet, men vi kontroller ikke alltid hvordan tredjeparts informasjonskapsler blir brukt. Du bør sjekke tredjepartens nettsted for mer informasjon om hvordan de bruker informasjonskapsler. Du finner mer informasjon om tredjeparts lagring av informasjonskapsler på nettsiden vår i avsnittet under med tittelen “Informasjonskapsler som brukes av iRobot”.

Slik administrerer du informasjonskapsler fra dette nettstedet

Du kan når som helst trekke tilbake eller endre samtykket ditt til vår bruk av informasjonskapsler. Hvis du vil trekke tilbake eller endre samtykket ditt, kan du vanligvis bruke den nettleseren som du bruker til å se denne siden med, til å definere betingelsene for lagring eller få tilgang til informasjonskapslene, spesielt hvis du ønsker å aktivere, deaktivere eller slette informasjonskapsler. For å gjøre dette, følg instruksjonene som følger med nettleseren din (vanligvis er disse innen “Hjelp”, “Verktøy” eller “Rediger” innstillingene). Merk at hvis du deaktiverer informasjonskapsler i nettleseren din, kan det hende du ikke får tilgang til sikre områder på nettstedet og andre deler av nettstedet vil kanskje heller ikke virke som de skal.

Du kan finne mer informasjon om hvordan du kan endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren på www.allaboutcookies.org.

Noen tredjeparter kan bruke informasjonskapsler for reklame til å innhente informasjon om nettleserbruken din, slik at de kan levere deg reklame som er relevant i forhold til dine interesser. Reklameindustrien i EU har utviklet en ordning som skal kunne hjelpe deg til å velge vekk informasjonskapsler som brukes til disse formålene. Du kan finne ut mer om denne
EU-ordningen på www.youronlinechoices.eu.

Informasjonskapsler brukt av iRobot

Følgende tabeller og informasjon definerer hvilke informasjonskapsler som er oftest brukt på nettstedet vårt. Her finner du også mer informasjon om tredjeparter som lagrer informasjonskapsler gjennom nettstedet vårt.

Helt nødvendige informasjonskapsler

Navn på informasjonskapsel

Første- eller tredjeparts informasjonskapsel

Permanent eller midlertidig informasjonskapsel

Formålet med informasjonskapselen

ASP.NET_SessionId

Denne informasjonskapselen legges inn av innholdsstyringssystemet vårt (programvaren som vi bruker for å oppdatere nettstedet vårt)

Informasjonskapsler for analyser

Navn på informasjonskapsel

Første- eller tredjeparts informasjonskapsel

Permanent eller midlertidig informasjonskapsel

Formålet med informasjonskapselen

ACD4

__utma

__utmb

__utmc

__utmz

__atuvc

Disse informasjonskapslene brukes til å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet vårt. Vi bruker informasjonen for å sette sammen rapporter og hjelpe oss å forbedre nettstedet. Dataene aggregeres anonymt, og tilgangen til dem er begrenset til relevante team hos iRobot

s_vsn_gsiciRobotuk

s_cc

s_sq

Disse informasjonskapslene gjør at Adobe Omniture-programvaren vår fungerer. Programvaren deres hjelper oss med å innhente og analysere informasjon om besøkende, slik som antall besøkende og tidspunkt for kjøp

Informasjonskapsler for funksjonalitet

Navn på informasjonskapsel

Første- eller tredjeparts informasjonskapsel

Permanent eller midlertidig informasjonskapsel

Formålet med informasjonskapselen

irbt_country

irbt_lang

Disse informasjonskapslene brukes til å hente informasjon om land og språk fra nettleseren din

__utma

__utmb

__utmc

__utmz

JSESSIONID

__pr.841

Disse informasjonskapslene gjør slik at besøkende kan legge inn en bedømmelse av produktene våre

cp_session

Denne informasjonskapselen gjør at vi kan vise den relevante brukerstøttesiden, basert på hvilket språkgrensesnitt som er valgt

Irbt_dev_domain

Denne informasjonskapselen brukes bare til testformål og finnes ikke på alle nettstedene

ANON_ID

Denne informasjonskapselen brukes for å gi et unikt nummer til nettleserne, slik at hver enkelt kan gjenkjennes ved behov

S<partnerid> (ie S4460)

SSID

secSID

Disse informasjonskapslene er krypterte sesjonsidentifikatorer, som brukes av leverandøren for
e-handelsplattformen vår

Informasjonskapsler for reklame

Navn på informasjonskapsel

Første- eller tredjeparts informasjonskapsel

Permanent eller midlertidig informasjonskapsel

Formålet med informasjonskapselen

Svid

_bizo_bzid

_bizo_cksm

_pk_id.121.5568

_pk_ref.121.5568

_pk_ses.121.5568

Disse informasjonskapslene gjør slik at markedsføringsbyrået vårt for sosiale medier kan gjennomføre og analysere ytelsen til datatrafikkaktiviteten

RTG_Cookie

FC_Cookie

Reporting_Cookie

Prof_cookie

Model_cookie

Generic_cookie

Disse informasjonskapslene brukes av en tredjeparts partner for å administrere og rapportere fra reklamekampanjer de driver for oss

Informasjonskapsler for sosiale medier

Navn på informasjonskapsel

Første- eller tredjeparts informasjonskapsel

Permanent eller midlertidig informasjonskapsel

Formålet med informasjonskapselen

bt

di

dt

loc

psc

uid

uit

uvc

__atuvc

Disse informasjonskapslene aktiverer funksjonaliteten “Legg til dette”, slik at besøkende har mulighet til å dele innhold fra nettsidene våre via sosiale nettverk

W

act

c_user

datr

lu

p

presence

s

sub

x-src

xs

Disse informasjonskapslene gjør slik at besøkende kan “Like” produktene våre på Facebook

GMAIL_RRT

NID

PREF

Disse informasjonskapslene gjør slik at besøkende kan dele produktene våre på Google Plus-nettverket

Endringer

Informasjon om informasjonskapslene brukt av oss kan oppdateres en gang iblant, så sjekk igjen jevnlig for eventuelle endringer. Nye informasjonskapsler kan legges til tabellene over, men typene informasjonskapsler brukt på nettstedet vårt vil falle innenfor en av følgende kategorier: helt nødvendig; analyse; funksjonalitet; reklame; og sosiale medier.

De siste endringene av dette dokumentet er vist nederst på denne siden.

Spørsmål

Hvis du har spørsmål om disse retningslinjene for informasjonskapsler, kan du kontakte oss på e-postadressen global.irobot.com.

Disse retningslinjene ble sist revidert den 30.09.2016.